Baby / Kind

Verloskundigenpraktijk Petit geeft je een combinatie van medisch professionele zorg volgens de laatste inzichten en zorg die volledig afgestemd is op jullie situatie en wensen.
Wij werken met twee vaste verloskundigen en twee waarneemsters. Dit maakt dat wij onze cliënten allemaal goed leren kennen en zo de beste zorg kunnen geven. Daarnaast leren jullie ons ook kennen en zal je dus geen onbekend gezicht treffen tijdens je bevalling.

 • Kinderwensspreekuur: hoe begin je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap?
 • Zwangerschap:
  • Vroege echo, termijnecho, 20-wekenecho, groeiecho’s en liggingsecho in de praktijk
  • Individuele afspraken of Centering Pregnancy (in een groep)
  • Bloedprikken in de praktijk
  • Afspraken ook mogelijk in Zuidwolde en Hollandscheveld
  • Ook avondspreekuren
 • Bevalling:
  • Begeleiding bij zowel een poliklinische bevalling als thuisbevalling
  • Maak gebruik van ons bevallingsbad, onze baarkruk of CUB
 • Kraamtijd:
  • Om de dag bezoek van één van ons
  • Ook als je tijdens je zwangerschap en bevalling bij de gynaecoloog onder controle bent
  • Nauwe samenwerking met de kraamverzorgende
 • Anticonceptie:
  • Advies en voorschrijven van anticonceptie.
  • Plaatsen van een spiraaltje of hormoonstaafje.

Wij zijn natuurlijk niet de enige zorgverleners die betrokken zijn rondom jullie zwangerschap. We hebben dan ook erg goed contact met deze andere zorgverleners. Dit zijn bijvoorbeeld de gynaecologen en kinderartsen van de omliggende ziekenhuizen. Ziekenhuizen waar bij poliklinische bevallingen begeleiden zijn Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, Isala in Zwolle en Het Scheper Ziekenhuis in Emmen.
Ook met kraamzorg, huisartsen en GGD/consultatiebureau hebben we nauw contact. Wij kennen hen en zij kennen ons. Op die manier weten we elkaar te bereiken en kunnen we samen de beste zorg leveren.

Binnen Zwanger & Gezin hebben wij als kraamzorgorganisatie de Kraamvogel Het Kraamloket voor gezinnen die in Hoogeveen e.o. wonen.

Wij willen graag iets betekenen voor gezinnen die de babyuitzet niet kunnen betalen.

Het is natuurlijk wenselijk dat deze baby’s in deze gezinnen wel in een bedje kunnen slapen en kleding aan krijgen.

Het doel is dat wij van gezinnen en evt. bedrijven baby gerelateerde spullen inzamelen en deze spullen willen we geven aan gezinnen die het moeilijk hebben.

Je verloskundige of huisarts kan je hiervoor aanmelden bij ons.

In een rustgevende ruimte beleeft jullie baby drijvend in het water de fijne ontspanning van gewichtloosheid. Jullie baby kan vrij en veilig ronddobberen in het chloorvrije water dankzij een drijfring/float en genieten van zachte massagestralen.

De verticale houding die jullie kleintje aanneemt tijdens het floaten stimuleert het bewegen van romp, bekken en benen op een andere manier dan op het droge, waarbij het de spieren versterkt en de motoriek stimuleert.

De zachte tegendruk van het water heeft een positief effect op de spijsvertering, waarbij het klachten als buikkrampjes en obstipatie kan verzachten.

Na het badderen ga je als ouder je baby masseren. De grepen zal ik voordoen op een pop.

Naast wiegen en knuffelen is babymassage een waardevolle manier om intensief contact te maken met je kindje.

Je baby raakt vertrouwd met het eigen lijfje en geniet van jouw aandacht en aanraking.

De massagegrepen zullen aangepast worden naar waar jullie kindje behoefte aan heeft. Zo kan de nadruk liggen op het verminderen van buikkrampjes en obstipatie of op het bevorderen van een beter slaapritme.

Tijdens de sessie kan ik jullie van bruikbare tips voorzien ook om thuis mee aan de slag te gaan.

Een BabySpa sessie is een zeer waardevolle en onvergetelijke ervaring om samen als ouders met je kindje te beleven.

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Deborah Cabal, sinds 1997 Oefentherapeut Cesar en sinds 2001 Kinderoefentherapeut. Als Oefentherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van houdings- en bewegingsklachten voor alle doelgroepen. Ook ben ik getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen.

Als Kinderoefentherapeut behandel ik problemen bij kinderen op het gebied van houding en beweging (voorkeurshouding bij baby’s, problemen op het gebied van de motoriek, schrijfmotorische problemen, slechte houding, rug- en nekklachten, hoofdpijnklachten, revalidatie, ademhalingsklachten etc.)

In de loop der jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in klachten tijdens en na de bevalling. Het kunnen klachten zijn rondom het bekken, maar ook rug of nekklachten.

Naast individuele therapie geef ik cursussen en trainingen zoals:

 • Zwangerschapscursussen
 • Cursus “klachten rondom het bekken tijdens de zwangerschap”
 • Nagym (voor vrouwen die net bevallen zijn)
 • Babymassage
 • Training: (voorbereidende) schrijfmotoriek, voor leerkrachten van groep 2 en 3.
 • Training: motoriek in de klas

Voor meer uitleg over een van deze onderwerpen kijk gerust even op mijn website.

Borstvoeding geven is een mooi en uniek moment voor jou en je kind. Je geeft je kind een gezonde start. Borstvoeding geven is natuurlijk, maar gaat daarom nog niet altijd vanzelf.

Zelf heb ik ook bij beide kinderen problemen ondervonden met het geven van borstvoeding, maar uiteindelijk doorgezet en voor een langere periode met heel veel liefde en plezier bij de eerste borstvoeding gegeven en bij onze jongste zoon geef ik nog steeds borstvoeding. Dit gun in andere moeders ook!

Daarom geef ik als lactatiekundige IBCLC je professionele ondersteuning. Ik kan je helpen bij een passende oplossing voor jou en je gezin.

Ik ben Maartje Oosterwijk, ik ben sinds 2007 logopedist en werk sinds 2011 vanuit mijn praktijk, Logopediepraktijk Oosterwijk, op verschillende locaties in het centrum van Hoogeveen, waarvan de hoofdlocatie is gevestigd in ‘De Oude Bieb’ aan de Bentinckslaan. Naast het begeleiden van behandelen van cliënten (jong en oud) heb ik mij in de afgelopen jaren ook beziggehouden met het geven van onderwijs aan logopediestudenten, het geven van trainingen aan logopedisten en in 2017 heb ik samen met een collega een studieboek voor logopediestudenten geschreven. In 2018 is de praktijk uitgebreid met een tweede praktijk in Groningen, waarvoor ik de administratie verzorg en alle andere zaken die ‘achter de schermen’ gedaan moeten worden.

In het nieuwe centrum ‘Zwanger en Gezin’ zal mijn werk gericht zijn op het helpen van jonge kinderen en hun ouders. Denkt u hierbij aan problemen met eten en slikken, de mondgewoonten of de spraak- en taalontwikkeling. Als logopedist doe ik onderzoek, geef ik adviezen en begeleiding en wanneer nodig verzorg ik behandeling. In dit mooie nieuwe centrum zal ik als logopedist samenwerken met bijvoorbeeld een lactatiekundige, een oefentherapeut of een diëtist. Graag tot ziens in ‘Zwanger en Gezin’!