Cursussen

Hallo, mijn naam is Miriam Jansma, ik ben mama van 2 kindjes en woon samen met mijn vriend en kindjes in Diever. Ik ben het gezicht achter Mum 2b. Daarnaast heb ik samen met mijn collega Noortje (die ook werkzaam zal zijn binnen Zwanger & Gezin als psycholoog), Studio Juk in Meppel opgezet.

Ik begeleid vanuit mijn praktijk zwangere vrouwen en hun partners voor- tijdens en na de bevalling als Doula (ook wel geboortecoach genoemd). Daarnaast geef ik een aantal zwangerschapscursussen, waaronder de HypnoBirthing cursus, die ik ook ga verzorgen binnen Zwanger & Gezin.
Naast deze cursus zal ik ook de draagconsulent van Zwanger & Gezin zijn. Dus mocht je draag gerelateerde vragen hebben, vragen hebben over hechting, voel je dan vrij om contact met me op te nemen!

De Cursus Samen Bevallen wordt gegeven door Juliëtte Scheper. Ze biedt hiermee de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Samen sta je voor een grote verandering; jullie gaan ouders worden. Je kijkt er samen naar uit, maar hebt ook onzekerheden en vragen zeker als het de 1e keer is. Als partner is het prettig dat je weet wat je kan verwachten en welke steun je kunt bieden tijdens de bevalling. Je voelt je dan een stuk minder machteloos. Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jullie bevalling.

Voor informatie over de cursus en startdata verwijs ik je naar www.samenbevallen.nl

Hallo, ik ben Lienke Krikken, getrouwd met Jaap en samen hebben wij 2 zonen Jorne en Thijmen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als (psychosomatisch) fysiotherapeut en slaapcoach in Zuidwolde. Een onwijs leuke baan waar ik echt van geniet.

Maar samen met mijn bevalling is ook een andere passie geboren, namelijk voor de zwangerschap en het ouderschap.

En daarom ben ik mij hier verder in gaan verdiepen en ben ik afgelopen zomer gestart met het geven van  onwijs fijne en leerzame zwangerschapslessen. In deze lessen maak ik een combinatie van ontspanningsoefeningen vanuit de mindfulness, ademhalingsoefeningen vanuit de hypnobirthing, heerlijke yogareeksen, maar ook fijne theorie, die er samen voor zorgen dat jij positief naar jouw bevalling toe groeit en vol vertrouwen zult zijn! Het is daarnaast een heel fijn rust momentje in de week voor jou en de kleine. Het is een doorlopende les en je kunt op elkaar moment van je zwangerschap instromen. Voor meer informatie kun je kijken op www.praktijklienke.nl