Vrouw

Verloskundigenpraktijk Petit staat voor persoonlijke en professionele medische verloskundige zorg. We vinden het erg belangrijk dat onze begeleiding en zorg past bij jullie persoonlijke situatie en wensen.
Wij werken met twee vaste verloskundigen en twee waarneemsters. Dit maakt dat wij onze cliënten allemaal goed leren kennen en zo de beste zorg kunnen geven. Daarnaast leren jullie ons ook kennen en zal je dus geen onbekend gezicht treffen tijdens je bevalling.

Wij maken zowel de vroege echo en de termijnecho en de 20-wekenecho als groeiecho’s en de liggingsecho zelf in de praktijk. Ook bloedprikken doen we vaak tijdens een controle bij ons in de praktijk.

Wij zijn natuurlijk niet de enige zorgverleners die betrokken zijn rondom jullie zwangerschap. We hebben dan ook erg goed contact met deze andere zorgverleners. Dit zijn bijvoorbeeld de gynaecologen en kinderartsen van de omliggende ziekenhuizen. Ziekenhuizen waar bij poliklinische bevallingen begeleiden zijn Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, Isala in Zwolle en Het Scheper Ziekenhuis in Emmen.
Ook met kraamzorg, huisartsen en GGD/consultatiebureau hebben we nauw contact. Wij kennen hen en zij kennen ons. Op die manier weten we elkaar te bereiken en kunnen we samen de beste zorg leveren.

Ik ben Noortje Pelgröm, GZ psycholoog, Cognitieve Gedragstherapeut (CGT) en EMDR therapeut. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik combineer mijn werk als psycholoog met de zorg voor mijn kinderen. In de afgelopen jaren heb ik juist door dit te combineren een balans gevonden in mijn werk en in mij als persoon. Samen met Miriam Jansma heb ik in Meppel Studio Juk opgezet.

Binnen mijn eigen praktijk richt ik mij vooral op de kort durende behandelingen, middels cognitieve gedragstherapie en EMDR.Soms loopt het anders dan je hoopt, of loop je vast in oude angsten en patronen. Als psycholoog richt ik me op alles rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je kunt hierbij denken aan nare herinneringen aan een vorige zwangerschap of bevalling, een miskraam of abortus, of een post partum depressie of angsten. Mijn hulp kan worden ingezet ter voorbereiding op een (volgende) zwangerschap, om eerst oud zeer op te ruimen en daarmee ruimte te maken voor nieuw leven.
Maar ook tijdens de zwangerschap kan het prettig zijn om je angst en onzekerheid uit te spreken en weer in balans en in je kracht te komen.
En als na de bevalling de roze wolk uitblijft, is een huisbezoek en het snel opstarten van een psychologisch traject een goede manier om een post partum depressie te voorkomen of om er snel van te herstellen.
www.studio-juk.nl
noortjepelgrom.nl

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Deborah Cabal, sinds 1997 Oefentherapeut Cesar en sinds 2001 Kinderoefentherapeut. Als Oefentherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van houdings- en bewegingsklachten voor alle doelgroepen. Ook ben ik getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen.

Als Kinderoefentherapeut behandel ik problemen bij kinderen op het gebied van houding en beweging (voorkeurshouding bij baby’s, problemen op het gebied van de motoriek, schrijfmotorische problemen, slechte houding, rug- en nekklachten, hoofdpijnklachten, revalidatie, ademhalingsklachten etc.)

In de loop der jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in klachten tijdens en na de bevalling. Het kunnen klachten zijn rondom het bekken, maar ook rug of nekklachten.

Naast individuele therapie geef ik cursussen en trainingen zoals:

  • Zwangerschapscursussen
  • Cursus “klachten rondom het bekken tijdens de zwangerschap”
  • Nagym (voor vrouwen die net bevallen zijn)
  • Babymassage
  • Training: (voorbereidende) schrijfmotoriek, voor leerkrachten van groep 2 en 3.
  • Training: motoriek in de klas

Voor meer uitleg over een van deze onderwerpen kijk gerust even op mijn website.

Bekkenfysiotherapie door Marijke Visbeen van Fysiotherapiepraktijk De Leeuwerik

Goede zorg voor jouw kindje begint met goede zorg voor jezelf! Bij Oermodern Ouderschap kun je terecht voor begeleiding naar jouw ideale leefstijl. Het ontwikkelen van een gezonde leefstijl vóór en in de zwangerschap is ontzettend belangrijk, in deze periode leg jij het fundament voor de gezondheid van jouw kindje. Ook als je kindje geboren is kun je terecht bij Oermodern Ouderschap. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat jij je een energieke ouder voelt en je geeft ook nog eens het goede voorbeeld aan jouw kindje.

www.stichtingikibuntu.nl