Zwanger

Verloskundigenpraktijk Petit geeft je een combinatie van medisch professionele zorg volgens de laatste inzichten en zorg die volledig afgestemd is op jullie situatie en wensen.
Wij werken met twee vaste verloskundigen en twee waarneemsters. Dit maakt dat wij onze cliënten allemaal goed leren kennen en zo de beste zorg kunnen geven. Daarnaast leren jullie ons ook kennen en zal je dus geen onbekend gezicht treffen tijdens je bevalling.

 • Kinderwensspreekuur: hoe begin je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap?
 • Zwangerschap:
  • Vroege echo, termijnecho, 20-wekenecho, groeiecho’s en liggingsecho in de praktijk
  • Individuele afspraken of Centering Pregnancy (in een groep)
  • Bloedprikken in de praktijk
  • Afspraken ook mogelijk in Zuidwolde en Hollandscheveld
  • Ook avondspreekuren
 • Bevalling:
  • Begeleiding bij zowel een poliklinische bevalling als thuisbevalling
  • Maak gebruik van ons bevallingsbad, onze baarkruk of CUB
 • Kraamtijd:
  • Om de dag bezoek van één van ons
  • Ook als je tijdens je zwangerschap en bevalling bij de gynaecoloog onder controle bent
  • Nauwe samenwerking met de kraamverzorgende
 • Anticonceptie:
  • Advies en voorschrijven van anticonceptie.
  • Plaatsen van een spiraaltje of hormoonstaafje.

Wij zijn natuurlijk niet de enige zorgverleners die betrokken zijn rondom jullie zwangerschap. We hebben dan ook erg goed contact met deze andere zorgverleners. Dit zijn bijvoorbeeld de gynaecologen en kinderartsen van de omliggende ziekenhuizen. Ziekenhuizen waar bij poliklinische bevallingen begeleiden zijn Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, Isala in Zwolle en Het Scheper Ziekenhuis in Emmen.
Ook met kraamzorg, huisartsen en GGD/consultatiebureau hebben we nauw contact. Wij kennen hen en zij kennen ons. Op die manier weten we elkaar te bereiken en kunnen we samen de beste zorg leveren.

Prachtige beelden van jullie kindje of te weten komen of het een jongetje of meisje is? Dat kan bij Pretecho Drenthe in Hoogeveen!

De echo’s worden gemaakt door een gediplomeerde echoscopist (en verloskundige).
Een pret echo is een echo voor mooie foto’s en beelden van jullie kindje. Het is dus geen medische echo, dus er zal niet actief gekeken worden naar afwijkingen. Lees vooraf de voorwaarden op onze website.

Neem gerust familieleden of vrienden mee om ook alvast jullie kindje te bewonderen.

Wil je een pret echo cadeau geven aan bijvoorbeeld een zwangere vriendin, (schoon)dochter en zus? Bestel dat een leuke cadeaubon!

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Deborah Cabal, sinds 1997 Oefentherapeut Cesar en sinds 2001 Kinderoefentherapeut. Als Oefentherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van houdings- en bewegingsklachten voor alle doelgroepen. Ook ben ik getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen.

Als Kinderoefentherapeut behandel ik problemen bij kinderen op het gebied van houding en beweging (voorkeurshouding bij baby’s, problemen op het gebied van de motoriek, schrijfmotorische problemen, slechte houding, rug- en nekklachten, hoofdpijnklachten, revalidatie, ademhalingsklachten etc.)

In de loop der jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in klachten tijdens en na de bevalling. Het kunnen klachten zijn rondom het bekken, maar ook rug of nekklachten.

Naast individuele therapie geef ik cursussen en trainingen zoals:

 • Zwangerschapscursussen
 • Cursus “klachten rondom het bekken tijdens de zwangerschap”
 • Nagym (voor vrouwen die net bevallen zijn)
 • Babymassage
 • Training: (voorbereidende) schrijfmotoriek, voor leerkrachten van groep 2 en 3.
 • Training: motoriek in de klas

Voor meer uitleg over een van deze onderwerpen kijk gerust even op mijn website.

Ik ben Noortje Pelgröm, GZ psycholoog, Cognitieve Gedragstherapeut (CGT) en EMDR therapeut. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik combineer mijn werk als psycholoog met de zorg voor mijn kinderen. In de afgelopen jaren heb ik juist door dit te combineren een balans gevonden in mijn werk en in mij als persoon. Samen met Miriam Jansma heb ik in Meppel Studio Juk opgezet.

Binnen mijn eigen praktijk richt ik mij vooral op de kort durende behandelingen, middels cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Soms loopt het anders dan je hoopt, of loop je vast in oude angsten en patronen. Als psycholoog richt ik me op alles rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je kunt hierbij denken aan nare herinneringen aan een vorige zwangerschap of bevalling, een miskraam of abortus, of een post partum depressie of angsten.

Mijn hulp kan worden ingezet ter voorbereiding op een (volgende) zwangerschap, om eerst oud zeer op te ruimen en daarmee ruimte te maken voor nieuw leven.

Maar ook tijdens de zwangerschap kan het prettig zijn om je angst en onzekerheid uit te spreken en weer in balans en in je kracht te komen.
En als na de bevalling de roze wolk uitblijft, is een huisbezoek en het snel opstarten van een psychologisch traject een goede manier om een post partum depressie te voorkomen of om er snel van te herstellen. 

Meer informatie kan je vinden op de website van mij of van Studio Juk

https://www.samenbevallen.nl/

Hallo, mijn naam is Miriam Jansma, ik ben mama van 2 kindjes en woon samen met mijn vriend en kindjes in Diever. Ik ben het gezicht achter Mum 2b. Daarnaast heb ik samen met mijn collega Noortje (die ook werkzaam zal zijn binnen Zwanger & Gezin als psycholoog), Studio Juk in Meppel opgezet.

Ik begeleid vanuit mijn praktijk zwangere vrouwen en hun partners voor- tijdens en na de bevalling als Doula (ook wel geboortecoach genoemd). Daarnaast geef ik een aantal zwangerschapscursussen, waaronder de HypnoBirthing cursus, die ik ook ga verzorgen binnen Zwanger & Gezin.
Naast deze cursus zal ik ook de draagconsulent van Zwanger & Gezin zijn. Dus mocht je draag gerelateerde vragen hebben, vragen hebben over hechting, voel je dan vrij om contact met me op te nemen!

Yoga geeft de mogelijkheid om te ontspannen en je geest tot rust te brengen. En dat heb ik rond mijn 20ste voor het eerst ervaren. Sindsdien doe ik aan yoga en heb ik meerdere yogaopleidingen gevolgd.

Naast “gewone” yoga ga ik ook zwangerschapsyoga geven in het centrum Zwanger en Gezin. Ik heb zelf 2 kindjes en weet hoe belangrijk ontspanning is tijdens een zwangerschap en een bevalling.

Beleef je zwangerschap bewust en bereid je goed voor op je bevalling met zwangerschapsyoga. Blijf fit tijdens de zwangerschap en ervaar ontspanning door middel van ademoefeningen, yogahoudingen en meditatie.

Vanaf 4 september ben ik er op de woensdagavond.
19.00-20.00 hatha yoga
20.15-21.15 zwangerschapsyoga

www.facebook.com/yogametmo

Hallo, ik ben Lienke Krikken, getrouwd met Jaap en samen hebben wij 2 zonen Jorne en Thijmen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als (psychosomatisch) fysiotherapeut en slaapcoach in Zuidwolde. Een onwijs leuke baan waar ik echt van geniet.

Maar samen met mijn bevalling is ook een andere passie geboren, namelijk voor de zwangerschap en het ouderschap.

En daarom ben ik mij hier verder in gaan verdiepen en ben ik afgelopen zomer gestart met het geven van  onwijs fijne en leerzame zwangerschapslessen. In deze lessen maak ik een combinatie van ontspanningsoefeningen vanuit de mindfulness, ademhalingsoefeningen vanuit de hypnobirthing, heerlijke yogareeksen, maar ook fijne theorie, die er samen voor zorgen dat jij positief naar jouw bevalling toe groeit en vol vertrouwen zult zijn! Het is daarnaast een heel fijn rust momentje in de week voor jou en de kleine. Het is een doorlopende les en je kunt op elkaar moment van je zwangerschap instromen. Voor meer informatie kun je kijken op www.praktijklienke.nl